Ta maskinopplæring via e-læring

Publisert 24.02.2021 - Lesetid: 1 min

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere bransjer har krav om at du må ha sertifisert opplæring for å kunne bruke og behandle motoriserte maskiner.  Nå kan du som skal jobbe med slikt utstyr, ta fellesdelen av opplæringa som e-læring.

Sertifisert opplæring skal gi føreren et minimum av kunnskap og ferdigheter for å bruke kran, truck og masseforflytningsmaskiner. Det er et krav utstyret blir bruke på en trygg måte, både for seg selv og andre. 

– Føreren skal alltid få nødvendig opplæring på det utstyret som han eller hun skal bruke, sier sjefingeniør Solfrid Engene Røyset i Arbeidstilsynet.

– Slik utstyrsspesifikk opplæring skal sikre at arbeidstakeren kan bruke arbeidsutstyret på en forsvarlig måte. Teori-delen om «arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser» som alle maskinførere må ta, før de begynner å lære om det enkelte arbeidsutstyret, kan nå også tas som e-læring.

Alle virksomheter som tilbyr opplæring i bruk av maskiner, skal være godkjent for å drive nettopp denne opplæringen. I dag gir en lang rekke virksomheter og videregående skoler slik opplæring.

Les om hva som skal til for å få kompetansebevis: Opplæring fra sertifisert virksomhet

 

Relaterte artikler