Nyheiter

Bildet viser ei hånd som tar på et setebelte inne i en traktor.

FEST BELTET: Regelverket om setebeltebruk i traktor er strammet til i flere runder de siste årene. Formålet med tiltakene er å redde liv og hindre skader. FOTO: Arbeidstilsynet. 

Sett sikkerheten først i våronna

Én person mistet livet på jobb i jordbruksnæringen i året som gikk. Dette er en nedgang fra de siste ti årene, hvor i snitt fem bønder har omkommet i tragiske arbeidsulykker hvert år. Vi håper dette er starten på en lysere periode for jordbruket når det gjelder ulykker og arbeidsskadedødsfall, skriver avdelingsdirektør Monica Seem i dette innlegget.

Publisert 12.03.2024
Bildet viser en byggeplass hvor to menn jobber. Vi ser at den ene mannen tar imot et element som senkes med kran.

MEST UTSATT: Næringene bygge- og anleggsvirksomhet og transport og lagring hadde flest arbeidsskadedødsfall i 2023. I begge næringene omkom seks arbeidstakere på jobb. ILLUSTRASJONSBILDE: Arbeidstilsynet. 

Nyhet

26 arbeidstakere døde på jobb i 2023

I fjor døde 26 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Av de omkomne var 25 menn og én kvinne. 22 av de...

Publisert 12.02.2024
Lesetid: 6 min
Bildet viser en kvinnelig servitør som holder i en tallerken med mat.

PÅ TILSYN: Arbeidstilsynet kontrollerer nå overnattings- og serveringssteder for å undersøke at arbeidstakere har anstendige lønns- og arbeidsvilkår. FOTO: Arbeidstilsynet.

Nyhet

Arbeidstilsynet kontrollerer serveringsbransjen

I år vil enda flere serveringssteder enn i fjor få tilsyn fra Arbeidstilsynet. Vi undersøker at arbeidstakere har anstendige...

Publisert 07.02.2024
Lesetid: 3 min
Bildet viser sju personer med gul vest som står med ryggen til. På vestene er det logoer til Politiet, Skatteetaten, Arbeidstilsynet, NAV og Fiskeridirektoratet.

UENIG I TV2-PÅSTANDER: Ole Johan Heir, leder av styringsgruppen for det tverretatlige a-krimsamarbeidet, tilbakeviser påstanden om at innsatsen mot a-krim er et luftslott. FOTO: Arbeidstilsynet. 

Det er ikke et luftslott

Den anonyme varsleren i «Norge bak Fasaden» gir et feilaktig bilde av jobben som gjøres for å bekjempe arbeidslivskriminalitet,...

Publisert 28.02.2024
Lesetid: 3 min
Sjå alle artiklar