Arbeidstilsynet Logo
Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden Arbeidstilsynet logo Kontroll og veiledning om arbeidsmiljø
  • Kontakt oss
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
  • aA
    Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk på (+) for å forstørre eller (-) for å forminske.
  • Norsk
  • English
  • Polski
  • Arbeidsavtale
  • Arbeidstid
  • Ansettelse
  • Lønn
  • Krav til gjennomgående, dokumentert og sertifisert opplæring
  • Ferie
  • Permisjoner
  • Tilrettelegging av arbeidet
  • Vern mot diskriminering
  • Omstilling
  • Permittering
  • Oppsigelse
  • Kontroll og overvaking
  • Medvirkning
  • Generelle krav til opplæring
  • Alenearbeid
  • Risikovurdering
  • Roller i HMS-arbeidet
  • Internkontroll - systematisk arbeid med helse, miljø og sikkerhet
  • HMS-kort
  • HMS i bygg og anlegg
  • Samordning av HMS-arbeid
  • Arbeidsmiljømodellen
  • Avvik og avvikshandtering
  • Arbeidsmiljøhjelpen
  • Risikohjelpen
  • Arbeidsmiljøportalen
  • Stress
  • Vold og trusler på arbeidsplassen
  • Varsling
  • Arbeid i høyden
  • Dykking
  • Kjemikalier
  • Inneklima og luftkvalitet på arbeidsplassen
  • Arbeidslivskriminalitet
  • Mobbing på arbeidsplassen
  • Støy
  • Maskiner
  • Byggesak
  • Personlig verneutstyr (PVU)
  • Ergonomi
  • Graviditet og arbeidsmiljø
  • Innkvartering av arbeidstakere
  • Arbeidsrelaterte psykiske plager
  • Arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager
  • Ytringsklima på arbeidsplassen
  • Inkluderande arbeidsliv
  • Lover
  • Forskrifter
  • Om regelverket
  • Høringer
  • Renholdsregisteret
  • Finn godkjente bedriftshelsetjenester
  • Finn registrerte bemanningsforetak
  • Finn godkjent bilvask, dekkskift og dekkhotell
  • Virksomheter med tillatelse til asbestarbeid
  • Kontakt oss
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
Arbeidstilsynet Pil neste Regelverk Pil neste Forskrifter Pil neste Forskrift om delvis allmenngjøring av tariffavtale for overnattings-, serverings- og cateringvirksomheter Pil neste Kapittel I. Innledende bestemmelser Pil neste § 1. Grunnlaget for allmenngjøring
  • Forskrift om delvis allmenngjøring av tariffavtale for overnattings-, serverings- og cateringvirksomheter
      • § 1. Grunnlaget for allmenngjøring
      • § 2. Virkeområde og gjennomføringsansvar
      • § 3. Lønnsbestemmelse
      • § 4. Fratrekk i lønn for innkvartering i bedriften
      • § 5. Regulering av lønn mv. i forskriftens virketid
      • § 6. Fravikelighet
      • § 7. Ikrafttreden og opphør

§ 1. Grunnlaget for allmenngjøring

Forskriften er fastsatt på grunnlag av Riksavtalen 2022-2024 mellom NHO og NHO Reiseliv på den ene siden og LO og Fellesforbundet på den annen side.

Meld fra til Arbeidstilsynet

Meld ulykke Tips oss

Kontakt oss

Kontakt oss Kontorstader

Om nettstedet

Personvern og informasjonskapsler Tilgjengelighetserklæring
Til toppen