Webinar om fremtidens arbeidsliv

Publisert 16.09.2021 - Lesetid: 2 min

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I anledning verdenskongressen for sikkerhet og helse inviterer ILO og tilsynsmyndighetene i de nordiske landene til et webinar hvor de gir et nordisk perspektiv på fremtidens arbeidsliv og HMS.

Koronapandemien har ført til flere endringer i arbeidslivet som kan ha innvirkning på helse og sikkerhet på arbeidsplassen, og arbeidstakernes rettigheter. Grensene mellom jobb og fritid har også blitt mer flytende.

Temaene for webinaret er blant annet ny forskning og hva som skal til for å sikre trygt og anstendig arbeid i fremtiden.

Flere studier har forsøkt å forutse konsekvensene av pågående og fremtidige endringer i arbeidslivet, og identifisere tiltak som kan bidra til at endringene fører til positive forbedringer for arbeidstakerne.

I dette webinaret vil eksperter og beslutningstakere se nærmere på konklusjonene i den nordiske rapporten Arbeid i dag og i fremtiden: Perspektiver på arbeidsmiljøutfordringer og muligheter for de nordiske arbeidstilsynene.

Monica Seem, avdelingsdirektør for arbeidsmiljøfag og regelverk i Arbeidstilsynet, vil snakke om utfordringer i fremtidens arbeidsliv fra et nordisk perspektiv.

Åpent for alle

Webinaret arrangeres den 18. september kl. 09.00–10.30. 

For å delta på arrangementet må du registrere deg (zoom.us)

Det er åpent for alle med interesse for arbeidsmiljøfeltet. 

Se program

Om ILO

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) er et FN-organisasjon for saker som gjelder anstendig arbeid for alle. ILO er et trepartssamarbeid med fagforeninger, arbeidsgiverorganisasjoner og medlemslandenes myndigheter. ILO omtaler seg som FNs «vaktbikkje» i arbeidslivet. Norge har deltatt i ILO siden organisasjonen ble grunnlagt i 1919.