Ventilasjon av frisørsalonger

- og lokaler for hudpleie og negledesign

 

Denne brosjyren er et hjelpemiddel for å planlegge ventilasjon i frisørsalonger. Riktig ventilasjon er viktig for å sikre et godt og for­svarlig inneklima.

Prinsippet for all ventilasjon er at forurenset eller brukt luft fjernes og erstattes med frisk luft. Hva som er tilstrekkelig ventilasjon kommer blant annet an på hvor stor frisørsalongen er, hvor mange som jobber der, og hva de gjør. I frisørfaget er det i første rekke bruk av kjemiske produkter som bidrar til å forurense luften.

Brosjyren tar for seg hvilke lover og regler som regulerer dette området, og den lister opp hvilke typer produkter og prosesser som kan medføre risiko for helseskader i frisøryrket. Du finner også informasjon om forebyggende tiltak som punktavsug og avtrekksskap.  Brosjyren har også skisser for mulige løsninger og beregninger av luftmengdebehov 

Brosjyren ble først utarbeidet i 2005 etter initiativ fra Norske Frisør og Velværebedrifter (NFVB) og NHO. Den het da «Inneklima». Denne versjonen er fra 2011 og har med mer informasjon om prosesstil­passet ventilasjon som tar hensyn til forurensende aktiviteter og prosesser i salongen.

Oppdateringen ble gjennomført i et samarbeid mellom NFVB, NHO Håndverk,  VKE - Foreningen Ven­tilasjon, Kulde og Energi, Sintef Byggforsk, Fag­forbundet og Arbeidstilsynet.

Last ned

Du kan laste ned brosjyren i pdf-format i spalten til høyre.

Sist endret

Brosjyren ble sist utgitt i november 2011.

Se også

Last ned

Nettressurser